PIEP zei de muis, in het voorhuis

Afgelopen zondag opende een tentoonstelling in een drie verdiepingen tellend woonhuis in Nijmegen. Hier woonde een zekere Noor Smals de laatste 45 jaren van haar leven en sinds haar overlijden vorig jaar stond het huis leeg en te koop. Haar zoon Frans van Tartwijk en schoondochter Guda Koster stelden een tentoonstelling samen met werk van 21 kunstenaars, maar ook een deel van de oorspronkelijke persoonlijke inrichting is blijven staan. Belangstellenden in kunst, huis geïnteresseerden, maar vooral ook iedereen die een band met Noor Smals had waren welkom om rond te speuren door de kamers. Herinneringen ophalen gaat hier samen met kunst ontdekken in een bijzondere setting, waar de persoonlijke betrokkenheid van de initiatiefnemers voelbaar is.

opening2

opening1
Frans van Tartwijk en Frank van de Schoor, conservator Museum Het Valkhof in Nijmegen, heten welkom.

collectie Noor
Werk uit de eigen collectie van Noor Smals: Theo Elfrink, Ru van Rossem, Amy van Son, Jetty Antvelink, Frans van de Poel, Marena Seeling, Coen Vernooij, Klaus van der Locht, Jo van Dreumel en Noor Smals.

PeterJordaan1
Peter Jordaan

Barend van Hoek
Barend van Hoek

opening3

OscarLourens1
Oscar Lourens

PaulDeReus2

PaulDeReus3
Paul de Reus

AnneMarie Spijker
Anne Marie Spijker

Frans van Tartwijk
Frans van Tartwijk

GerardKoek
Gerard Koek

Melanie Bosboom
Melanie Bosboom

Ruth van Beek
Ruth van Beek

GudaKoster2
Guda Koster

Noor Smals
Noor Smals

PaulDeReus1
Paul de Reus

JansMuskee
Jans Muskee

OscarLourens2
Oscar Lourens

SonjaHillen
Sonja Hillen

Eiko Ishizawa
Eiko Ishizawa

PeterJordaan2
Peter Jordaan

Itie Langeland1Itie Langeland2
Itie Langeland

tuin
T/m 21 april hebt u nog de kans deze unieke plek te bezoeken. Locatie: Groesbeekseweg 177, Nijmegen. De tentoonstelling is open op vrijdag, zaterdag en zondag en 2e Paasdag van 13.00 uur – 18.00 uur.

Bij Gemak in Den Haag vind op dit moment de tentoonstelling ‘GLADSTONE on books and the housing of them’  plaats. Hier is een korte film te zien over het huis van Noor Smals als haar leesdomein.

1 reactie

Opgeslagen onder Expositie

Een Reactie op “PIEP zei de muis, in het voorhuis

  1. Een boeiende tentoonstelling, waarbij de gekozen kunst in de ruimtes lijkt te horen. Beslist de moeite waard een bezoek te brengen.

Plaats een reactie