Afgelopen zaterdag opende weer een trio-tentoonstelling bij Kunstverein projektraum-bahnhof25.de in Kleef. Uit Halle (onder de rook van Leipzig) kwamen kunstenaars Astrid Bredereck en Magnus Sönning. Sibylle Eimermacher was hoewel Duitse, de Nederlandse inbreng in de tentoonstelling zonder naam. Na een helder en informatief voorwoord van kunsthistoricus Drs. Ron Manheim konden de bezoekers met brownie en sekt de werken op zich in laten werken.
Tegenover het station in Kleef staat deze kleine Kunstverein.
Vlnr: Magnus Sönning, Astrid Bredereck, Sibylle Eimermacher, Drs. Ron Manheim en Elisabeth Schink.
Magnus Sönning toont plaatselijke ingrepen, zoals hier Thron, een met aluminiumfolie ingepakte uitkijkpost.
Of hij maakt een kerktoren uit eigen buurt na op een jagershut. De documenterende foto’s zijn technisch goed en doordacht uitgevoerd, waardoor de ingreep verder gaat dan een “street intervention”.
Sibylle Eimermacher laat zien dat de drie kunstenaars niet op een medium zijn vast te prikken. Ze toont een serie piëzoprints van gevouwen afbeeldingen van mineralen. Door het vouwproces lijken de afgebeelde mineralen hun oorspronkelijke vormen weer terug te krijgen: Recrystallization.
Het werk Compact Still Life #5 laat de bezoeker zelf een object van alle kanten bekijken.
Het nieuwste werk van Sibylle Eimermacher (links) met de titel To change the form or nature of laat nu ook transparantie meewerken. Rechts Folding Marble.
De tekeningen van Astrid Bredereck aan de muur lijken op het eerste gezicht willekeurige vormen van ruis te zijn. Bij betere bestudering zie je verschillende patronen opdoemen die monnikenwerk doen vermoeden. De patronen zijn tijdslijnen die verschillende dagelijkse ritmes aangeven, zoals eb en vloed of het voeden van haar baby. Op de voorgrond een deel van een van klitkruid gemaakt zwijnenvacht door Magnus Sönning.
Detail van een tekening van Astrid Bredereck, waarin de geconcentreerde banen te zien zijn als een timeline.
De expositie is nog t/m 27 april te zien, alleen in het weekend.