Into the Grid

In het oudste overdekte winkelcentrum van Nederland, dat vele architectuurprijzen won, maar nu te lijden heeft onder leegstand, is een ruimtemodule geland. Het is een werk van Rob Voerman in opdracht van curator/founder Claudia Schouten van Motel Spatie A.I.R. in Presikhaaf, Arnhem. Het werk ‘Into the Grid’ is gebaseerd op de bloem van een distel:

De kleuren en vorm van de distelbloem zijn voor Voerman een metafoor voor migratie. De pluizige zaden van de distel vliegen over grenzen en vestigen zich in andere gebieden. Ze worden daar niet bepaald verwelkomd door boeren en tuinders, maar zijn toch stoere en attractieve planten.

Afgelopen donderdag was de big opening met Bas Bron, secruritie, hapjes, kartonnen-astronauten-robot-ducttape kinderen en natuurlijk Rob Voerman himself!

the_grid15the_grid4
the_grid13
Van binnen is het gezellig donker, met een mooie anonieme uitkijk over het verlaten Prikko plein.

the_grid2
the_grid1
De ruimtemodule, een goedaardige indringer.

the_grid19
Bas Bron/ Belmer schijnt hier een nieuwe clip op te gaan nemen. Tevens doet Rob Voerman de artwork van het nieuwe album.

the_grid3
Materiaal: Duct-tape, glas en blik.

the_grid7

the_grid20
De kartonnen-astronauten-robot-ducttape kinderen mogen als eerste naar binnen.

the_grid5
Klinkende beats!

the_grid6
De handtekening van de kunstenaar of jonge fan?

the_grid11
Rob Voerman mocht het zelf even uitleggen aan de drommen mensen.

the_grid17
Wilde olijven in winkelcentrum Presikhaaf…

the_grid12
Bas Bron (1/4 Jeugd van Tegenwoordig)/ Belmer roept u op de komende tijd vooral het werk van Rob Voerman te bezoeken! U kunt er ook zelf iets organiseren, hoe? Check: robvoerman.nl & motelspatie.nl

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder architectuur, Expositie, music, Opening!!!, performance

Plaats een reactie