THE FAKE, THE FICTION & THE COMMON – deel 2

Van 25 mei t/m 11 augustus nodigt de Nieuwe Vide de drie kunstenaars Bonno van Doorn, Ralph de Jongh en Juliaan Andeweg uit om gezamenlijk hun werk te tonen en tevens afwisselend als curatoren of beter gezegd regisseurs op te treden. Het resultaat zijn drie verschillende presentaties, die de visies van de kunstenaars weergeven over hoe zij hun werk in samenwerking met hun collega’s willen zien.

Nadat in de eerste presentatie de aparte werken door muurschilderingen en rookmachines tot een kleurenfeest aan elkaar gesmeed werden kwam 5uur  op de valreep nog op bezoek bij de tweede meer verstilde presentatie gearrangeerd door Ralph de Jongh. Banen van hangend plastic delen de ruimte op in kijk- of gangpaden en laten het werk dat erachter hangt voelbaar blijven als schimmen. De door de ruimte verspreide objecten en projecties komen over als overblijfsels, alsof je het gebeuren gemist hebt en nodigen uit erdoor heen te struinen. De inrichting speelt met de ‘achterkant’ van de expositie en de verschuifbare functie van de losse elementen. Van de ene kant gezien schijnbaar lege sokkels ontpoppen zich als boekenkasten, een vorm die de ene keer als autonoom werk  aandoet werkt op een andere plek als vervreemdend onderdeel voor een video projectie, knielend op kussens kun je de video’s induiken in de ‘geluidslaag’ van de tentoonstelling. Welk werk bij welke kunstenaar hoort lijkt volkomen onbelangrijk aangezien de werken door elkaar heen werken en er in deze opstelling meer lijken te zijn voor het geheel als in hun autonomie.

NieuweVide5

NieuweVide1

NieuweVide2

NieuweVide4

NieuweVide10

NieuweVide7xNieuweVide6

NieuweVide8

NieuweVide9
Op 20 juli om 19.00 opent de laatste opstelling onder de regie van Juliaan Andeweg,  OUTTA THE OFFICE, INTO THE FOREST, OUTTA THE FOREST, INTO THIS!

2 reacties

Opgeslagen onder Expositie

2 Reacties op “THE FAKE, THE FICTION & THE COMMON – deel 2

  1. Pingback: OUTTA THE OFFICE, INTO THE FOREST, OUTTA THE FOREST INTO THIS! | 5uur...!!!

  2. Pingback: De Nieuwe Vide; The Fake, The Fiction & The Common

Plaats een reactie