Leipzig meets Brussels

Galerie OMS Pradhan is een piepjonge galerie op een steenworp van de grote Brusselse jongens. De Belgische hoofdstad trekt niet alleen Xavier Hufkens, Mot International, Almine Rech en ook de voorheen Amsterdamse Motive Gallery aan. Maar de wellicht nu nog betaalbare huurprijzen bieden ook ruimte voor meer experiment.

Galerie OMS Pradhan is in een bescheiden ruimte gevestigd aan de voet van het grootstedelijke woonbeton. De werken uit de huidige solotentoontelling van de Leipziger kunstenaar Tino Geiss bieden een evenredig kleine inkijk in interieurs en objecten die je er zou kunnen aantreffen.
omspradhan_einblicke7
Ansicht_4_WEB In tegenstelling tot het formaat maken de schilderijen een monumentalere en tegelijk heerlijk rommelige indruk dan je van een Neo Rauch-leerling en Royal Academy alumi zou vermoeden. Even bescheiden als de galerie ruimte maar met veel precisie bouwt Geiss zijn werk op uit indivudueel beschilderd plakband en andere verfdragende restanten. Het vlakke medium wordt in zijn collages van licht, kleur en textuur tot inkijkjes geconstrueerd waarop je niet snel bent uitgekeken.   geiss_lager geiss_buehnegeiss_cezanne

ageiss_bouquet#1 Nog tot 13 april bij OMS Pradhan, voor uw volgend bezoek aan de Belgische hoofdstad.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Expositie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s