Onlangs in Gdańsk..

Deze poolse hanzestad, ook bekend als Danzig, heeft naast zijn tekenende Duitse geschiedenis ook karakteristieke Nederlandse trekken. De Duitsers hadden in de oorlog weliswaar dit stadje als eerste grondig verwoest,  maar de trotse Polen wisten al snel het centrum met zijn grachtenarchitectuur weder op te bouwen. Het is een pareltje.. tot je de grens tussen de Old Town en de Lower Town gepasseerd bent en het oude grijze socialisme in al zijn triestheid je in het gezicht slaat. Hier vindt je Laznia een van de weinige cultuur centra, die deze stad te bieden heeft. Om binnen het gebouw te komen heb je doorzettingsvermogen nodig. Want je moet aan alle deuren trekken voordat je de slapende supposten wakker krijgt, die dan voor je vlug nog even alle lampen, sound- en bijna alle videoinstallaties aanzetten in de reuze tentoonstellingsruimtes.

De LKW Gallery troffen we ondanks ambitieuse aankondig gesloten aan. Deze outdoor gallery is het ontwerp van de Nederlander Lex Rijkers en zijn partner Daniel Milohnic om de verschillen in leefomgeving tussen beide stadsdelen te verminden.

Verrassende Dialouge waren in de Gdansk City Gallery1 te zien:

een collaboratie van o.a. deze Duitse, Marina Steinacker en de oosterijkse Susanne Katharina Willand. Zij kochten noorse anzichtskaartjes op uit de jaren 60 en vonden de zelfde locaties in 2008 terug in Noorwegen.

1 reactie

Opgeslagen onder Expositie

Een Reactie op “Onlangs in Gdańsk..

  1. anotthes

    Cool die excuus-voor-een-vakantie-kunst. En oja, Bernd gefeliciteerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s