Kunst (s)hoppen @ artbrussels (3)

Kijken naar zo’n 2000 kunstwerken binnen een paar uurtjes kan nog tot maandag 21 april op de 26ste editie van de artbrussels. Ook deze beurs claimt op hedendaags en op internationaal niveau de eerste rang en biedt bovendien plek voor aanstormend talent, dat ontdekt wil worden. In zekere zin haalt de artbrussels deze eisen wel, ook al onderscheid de strategie zich weinig van andere beurzen van deze league. Kwaliteit tracht hoog gehouden te worden door veel gevestigde namen te tonen, maar een reeks galerieën laten ook met hun debuut (First Call) zien wie ze in huis hebben en dat enthousiasmeert!

aaaaaaaaaa

Erwin Wurm aaaaaaaaaaaaaa Titel im Abgrund..aaaaaaa McCathy

a

aaaaaaaaaaaaaaaaa

aRobert Barth aaaaaaaaaaaaaJonathan Callanaaaaaaaspijkers in boek

Dauerbrenner

Maar een werkelijk visionair perspectief boden de studenten van de HISK (Higher Institute for Fine Arts in Gent). Met een eigen gebouwde bar steken ze letterlijk boven de stands uit. Niet alleen om verfrissing te schenken maar door een voorproefje te geven op wat er aankomend weekend tijdens hun Open Studio dagen verwacht mag worden. Uit ervaring zijn deze zondermeer een aanrader.

De vruchten hiervan draagt oud-HISK student Ruben Bellinkx. Galerie Geukens&De Vil presenteert zijn “Poging tot gewenning aan het huiselijke”(2007) dat uit tekeningen en videowerk bestaat waarin honden een stoel aanvallen en ernstig bijten of waarin vier schildpadden elk onder één tafelpoot bevestigd proberen de tafel naar vier schillende richtingen te dragen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Expositie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s