ManifestAanwezig

In het vijfde jaar van de reeks tentoonstellingen in het Kasteel d’Aspremont-Lynden in Oud-Rekem gelijk over de Belgische grens bij Maastricht, opende gisteren Manifest Aanwezig. Dit betoverende oude gebouw bevindt zich in een staat van restauratie, waarbij de sporen van zijn o.a. psychiatrisch verleden niet worden verdoezeld. Voor de tentoongestelde werken zorgt dat voor een ongekend prettige verbinding met hun omgeving. Toch ligt er een dwingendere context aan deze editie ten grondslag.  Manifest Aanwezig behandelt het kunstwerk als existentielle bevestiging naar aanleiding van de politieke beperkingen die o.a. kunstenaars als Toon Tersas en Ai WeiWei werden opgelegd.

Directrice van de nabije Manifesta9, Hedwig Fijen, waardeert dit zijevent in haar toesprak.

x
Annemie Van Laethem, curator heeft ook dit jaar met hart en ziel eraan gewerkt. Dit heeft niet kunnen voorkomen dat het drukwerk niet op tijd klaar was waardoor we her en der de kunstwerken nog geen maker konden toewijzen.

x 
x

x
x 
x
x


2 geweldige lichtpunten in de donkere kelders, Berndnaut en Fred Eerdeken 

x

x
x

x
x
x
x
x
x 
x
x
x  

x
x
en ja, hier hangt die dan; de nieuwe Nimbus  D’Aspremont !

Deze tentoonstelling herbergt nog meer ontdekkingen al mag gezegd zijn, dat de voorafgaande editie een tikje monunentaler aandeed.

3 reacties

Opgeslagen onder Opening!!!

3 Reacties op “ManifestAanwezig

  1. Ik zie de momenteel populairste kunstenaar van het land weer op karakteristieke wijze naar het werk van anderen kijken.

  2. kellnerin

    sommige dingen veranderen nooit!

Plaats een reactie