Het Amstelpark in Amsterdam is t/m 25 mei het decor van de Kunsvlaai. Wie een explosie van kunst verwacht komt bedrogen uit, de uitgenodigde kunstinitiatieven presenteerden voornamelijk zichzelf. Het is ook niet makkelijk om in een openbaar park werk te tonen. Het standaard ingredient is dan ook een billboard. Hier gingen enkele instellingen slim mee aan de haal, waar anderen niet verder kwamen dan een ietwat grote uitnodigingskaart.
Zelfs de dieren kijken kunst in het Amstelpark…
Bij de rode brug (ingang) Maarten Hoogendijk: Sign heeft op verschillende plekken in het park daadwerkelijk kunstenaars site-specific werk laten maken. Zelf ligt Sign met hun Groninger schuit op een steenworp afstand van de ingang.
Een sprong in de rabbithole van FGA!
En voor de echte survivalfans een geheime route door de wildernis van Jorick Paul Jager, Another Way. (Sign Groningen)
Het eerste bordje is gevonden, volgens de plattegrond een werk van Rudi Guedj, Learning the Alphabet From a Plant. (San Seriffe Amsterdam)
We adviseren de argeloze bezoeker via de ONDERingang het labyrinth te betreden, anders bent u tijden bezig het kunstwerk van Collectief Ondergrond (Amsterdam) te vinden.
Johannes Langkamp heeft van zijn billboard een omgekeerde panorama camera gemaakt. De kubus is het kader. (Sign Groningen)
1646‘S (Den Haag)
Kunst op billboards, zij weten er alles van en spelen mooi in op de omgeving: Rectangle (Brussel) presenteert op verschillende plekken werk van Vincent Olinet.
Fin, een project van Frank Koolen in Probe van Suze May Sho (Arnhem).
Achter het billboard een uitvergrote versie van het oorspronkelijke werk… Vergeet ook vooral de gratis poster van Probe niet in de bookstore… En word fan!
Bec Zmiana uit Polen
Oberliht, Global Warming
Bellenblaas met Go_riluh (Sign)
Le Cube, Mohammed Laouli en Katrin Ströbel.
Geinig, The art of Park-ing (Wilson Project Space, Italië).
Hoog in een lichtmast een nest van Karl Philips (Hotel Maria Kapel Hoorn)
Kunstverein +31 26…
De Servicegarage Amsterdam, we mogen het niet zien.
Lichun Tseng, Permanent or in Flux. (Sub Urban Video Lounge, Rotterdam)
De Askeatonians laten het zich smaken. Askeaton nom nom nom.
Pingback: Kunstvlaai 2014 – Speeddate | chmkoome's blog