M°BA #3

Locatie Huize Zypendaal, het buitenhuis van de M°BA waar u kans maakt op een privé tour door een van de geleerde en gastvriendelijke rondleiders.

Zypendaal
Het huis is ingericht door Arnold van Geuns en Clemens Rameckers, beter bekend als team Ravage. Geïntegreerd in het oorspronkelijke meubilair zijn de geheime fetisjvoorwerpen van de gentlemen/ Dandy bijeengebracht onder de titel FASCINATION. 

DSC_0054

DSC_0052
Goed bewaarde onderbroekencollectie van een heer van Kasteel Twickel in Delden aangevuld met hedendaagse overhemden. Daaronder een schilderij van een Noorse herenonderbroek met speciaal isolerend gaatjes patroon, zo werd me verteld, geschilderd door een docent van de kunstacademie uit vroegere tijden.

DSC_0056
De heren Ravages blijken ook met plezier te schilderen, Dandys, waarbij hier sitespecifiek op maat en in  stijl aangepast aan de familieportretten van familie Brantsen, de voormalige bewoners van het huis.

DSC_0058xDSC_0061
In de volgende kamer… een servies van Ravage, maar vooral de schoenen fetisj van een Arnhemse mode docent wordt hier gecelebreerd.

DSC_0060
…die ook fotograaf was. Voor een scherp zicht moet u wel zelf even langskomen..

DSC_0063
Een collectie geuren voor verschillende characters zoals de Dromer, de Geheimzinnige en Le Nez… Omdat de laatste allergietestjes nog in volle gang zijn nog niet op de markt, een mooi proefsetje is wel al verkrijgbaar.

DSC_0066
In de rode salon de installatie ‘Fascalia Erupta’, een vulkaan van stropdassen van de Heren Schobbejakken…. wat het ene met het andere te maken heeft?

DSC_0069xDSC_0070
Een collectie van studenten van Ravage….Let vooral op de details als je er bent… Rechts de poppen mascotte van het huis

DSC_0074
Als laatste het schetsboek om doorheen te bladeren….. dit alles is langer te bezichtigen dan de M°BA, t/m 31 augustus.

Zie ook M°BA #1 en M°BA #2.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Expositie, Mode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s