Erwin Olaf: Regressive

Hedwig Saam, Directeur van het MMKA, keek naar DWDD en zag Erwin Olaf spreken over zijn nieuwste fotoserie. Toen Olaf het woordje ‘Interbellum’ liet vallen, wist Saam het meteen: Erwin Olaf moet naar Arnhem komen.


Tot 27 januari 2013 is in het MMKA  ‘Regressive’ te zien, een expositie met werken van Erwin Olaf uit de afgelopen drie jaar. Onder andere met een installatie, ‘Keyhole’, dat is aangekocht door het museum. Olaf wil met een greep terug naar het interbellum (de jaren 20 & 30 van de vorige eeuw) het gevoel van het heden weergeven. Dit zijn duistere vooruitzichten voortgekomen uit persoonlijke ongemakken, zoals irritante onbegrensde kinderen, een slechte gesteldheid (trappenlopen vind Olaf de Hel) en een cynische buitenwereld.

x


De installatie ‘Keyhole’ is een aanwinst voor het MMKA, mede omdat het een nieuwe stap is in het oeuvre van Olaf, hij vertelde dat hij de beschouwer meer fysiek en emotioneel in zijn werk wil betrekken. Dus binnenkort een Erwin Olaf met installatief werk in het hier en nu?

x


De Nieuwe fotoserie ‘Berlin’ (2012), gefinancierd met het prijzengeld van de in 2011 aan Erwin Olaf toegekende Johannes Vermeer Prijs.


Vanaf vandaag ook open: In de schaduw van morgen, een reanactment van de expositie ‘De bange jaren dertig’ uit de jaren 60 van de vorige eeuw, over de schilders van het neo-realisme uit het interbellum. Een nieuwe kijk op een beladen expositie met de kennis van nu.

1 reactie

Opgeslagen onder Expositie, films, Fotografie

Een Reactie op “Erwin Olaf: Regressive

  1. Het zal mij ook benieuwen of Olaf met meer installaties gaat komen, of dat hij het bij een uitstapje houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s