Slag voor Arnhem: Het Debat

http://slagvoorarnhem.wordpress.com

Hoe kan Arnhem de komende jaren uitgroeien tot een stad met een levendig en spraakmakend klimaat waar beeldende kunstenaars graag willen wonen en werken?

kunstenaar Melle Smets aan het woord

L@ndal Gre3nparks, was het predicaat dat Arnhem kreeg opgespeld door een van de aanwezigen bij het drukbezochte debat afgelopen vrijdag in G.A.N.G. In de vier jaar dat de kunstenares zegt te wonen en werken als fulltime kunstenaar in Arnhem, heeft ze maar weinig activiteiten ontdekt in de stad op het gebied van beeldende kunst in het “middensegment” . Ikzelf woon nu een jaar in Arnhem en kan dit eigenlijk alleen maar beamen. Het modekwartier, Sonsbeek 08 en de mode biënnale zijn de attracties van Arnhem Greenparks, maar als die attracties gesloten zijn blijft er maar weinig creatieve ruimte over. Helemaal nu stichting Slak een honderdtal ateliers en woningen voor kunstenaars moet opgeven wegens nieuwbouw en stads hervormingen. Na enkele verhitte kreten richting wethouder cultuur Weeda, kwam ze met het voorstel om over anderhalf jaar weer bijeen te komen om te kunnen praten over de nieuwe studio’s en kunstruimtes die in die tijd gecreëerd zullen zijn. Of deze “toereiking “ vruchten zal afwerpen zullen we zien. Het is in ieder geval in mijn ogen noodzakelijk om in Arnhem meerdere broedplekken en experimenteermogelijkheden voor en door het “middensegment” te ontwikkelen. Ik denk dat Arnhem op deze manier een dynamische kunstenaarsscène kan krijgen.

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Slag voor Arnhem: Het Debat

  1. He, ik wist niet dat 5uur ook vanuit Arnhem opereerde! Wat is het toch een actieve, bruisende stad – stiekempjes dan. Overigens was dat greenparks commentaar van mij. Was vergeten mijn naam te noemen gister, want dat deed er niet zoveel toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s