Gregor Schneider ‘De schoonheid van de dood’

Mijn fascinatie voor het werk van de kunstenaar Gregor Schneider (1969) werd onlangs versterkt door het feit dat mijn vriendin bij hem (zijn Totes Haus) om de hoek bleek te wonen en ik het huis eindelijk in het echt ben gaan bekijken.
De kunstenaar zelf gaat inmiddels weer een stapje verder, ‘Ik wil een mens tonen die een natuurlijke dood sterft of net gestorven is’, zegt hij. ‘Ik ben er zeker van dat we mensen zullen vinden die aan dit project willen meewerken.’

De man, die als een even belangrijke als bizarre kunstenaar bekendstaat, zal bij het uitwerken van zijn project naar eigen zeggen hulp krijgen van Roswitha Vandieken, een dokter in de pathologie uit Düsseldorf. De arts zal hem bijstaan bij het zoeken naar terminaal zieke vrijwilligers die er geen been in zien om in de publieke ruimte en in naam van de kunst te sterven.

Schneider wil zijn kunstwerk tonen in het Haus Langemuseum in Krefeld, Duitsland, dat al eerder werk van hem exposeerde. Als het museum de macabere performance niet toestaat, wil hij zijn sterfact tonen in een studio in zijn geboortestad Rheydt.

via: de morgen

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Gregor Schneider ‘De schoonheid van de dood’

  1. schuppers maar weer vragen dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s